reiki-stories-project.jpg white_lotus-flower-dsc05861-wp.jpg lotus2.JPG

Wat is Reiki?Helende handen

Letterlijk vertaald uit het Japans betekent Reiki ;

Zonnekracht.

Vrij vertaald universele levensenergie.


Deze energie stroomt door elk levend wezen en zorgt aldaar voor groei en ontwikkeling op alle niveaus.
De energie zelf is met het normale blote oog niet zichtbaar, maar de effecten ervan zijn zeer herkenbaar, zeker naarmate men er meer ervaring mee heeft.
Zoals een flinke windvlaag je alert maakt op alle naden en kieren van je huis, zo zal Reiki ook altijd haar weg vinden naar daar waar het het meeste nodig is.
Dit gebeurt op een liefdevolle manier en door eenvoudigweg de liefdevolle aandacht op deze plekken, krijgen ze de mogelijkheid om sterker te worden en te helen. 

Hoe moet je je dit voorstellen ?

Zie je lichaam voor deze metafoor even als je huis, jouw tempel
afhankelijk van hoe goed je je huis bewoont, zal je eerder merken wat het effect is van de wind op alle plekken van jouw huis.
Als je gewend bent om je alleen op de begane grond te begeven, zal het in het begin misschien niet als eerste opvallen als je kelders worden opgeruimd, maar de verdieping onder je wordt wel toegankelijker en misschien merk je plotseling dat het gemakkelijker wordt om tot meer diepgang in je leven te komen en krijg je begrip van de samenhang der dingen die in je leven gebeuren.

Toepassingen

De toepassingen van Reiki zijn legio, maar niet te voorspellen. Het niveau waarop een klacht zich manifesteert hoeft niet altijd het niveau te zijn waarop de heling als eerste plaatsvindt. Om de stank op de begane grond te verhelpen, kan het noodzakelijk zijn om je kelders eens flink op te ruimen. Bij het opruimen kun je op zich al weer het een en ander tegenkomen, wat eerst aandacht vraagt.

Mocht je geen klachten hebben, zal Reiki meer en meer een manier blijken van leven, een manier om schoonheid te vinden in de eenvoud der dingen, een manier om je eigen leven terug te brengen naar de eenvoud, de essentie en van daaruit te kunnen verbinden met de essentie van de dingen en mensen om je heen.
Een feit is dat de levenskwaliteit daarmee omhoog gaat. Dus waar je ook wilt instappen... voor een fysieke klacht, een gemoedstoestand of ter verdieping van je algehele leven... Reiki geeft meer zekerheid en kracht voor alle stappen die van daaruit volgen.


Geschiedenis

De oorspronkelijke naam van Reiki is Usui Shiki Ryoho, d.w.z. Usui’s systeem van natuurlijk genezen.
Mikao Usui ontdekt tegen het einde van de 19e eeuw deze methode van genezen, geneest hier mensen mee en geeft ook mensen het vermogen om zichzelf en anderen te behandelen.
De technieken om mensen dit vermogen te geven draagt Usui voor zijn dood over aan Dr. Chujiro Hayashi.
Deze richt twee Reikiklinieken op en in één daarvan geneest Hawayo Takata in 1935 van een ernstige ziekte. Dit drijft haar om als eerste niet-Japanse de methode ook onder de knie te krijgen en zo verspreidt deze zich voor het eerst buiten de grenzen van Japan.
In februari 1938 wordt Takata ingewijd tot Reiki Master en jaren later wijst Hayashi haar aan als zijn opvolgster. In de laatste jaren van haar leven heeft zij 22 Reiki Masters opgeleid.